Actualitate

(NEWS ALERT) Peste câteva luni, Dodon ar putea fi DEMIS prin referendum

În opinia acestuia, majoritatea parlamentară va pune pe ordinea de zi a Parlamentului proiectul de lege prin care se propune introducerea în Constituţie a sintagmei „integrare europeană” ca vector extern al Republicii Moldova. Legea respectivă ar urma să fie votată, însă nu va fi promulgată de către Igor Dodon (ca şi în cazul celorlalte legi pe care şeful statului le-a respins pentru că alte are viziuni politic), iar în consecinţă Legislativul îl va suspenda, din nou, din funcţie pe preşedintele ţării.

Potrivit politicianului, de această dată Igor Dodon ar urma să fie suspendat nu doar temporar din funcţie, pentru ca preşedintele Parlamentului să semneze promulgarea legii respective, dar se va ţine cont de adresele Curţii Constituţionale şi şeful statului va fi suspendat din funcţie în vederea demiterii sale la referendum. „Îl suspenzi pe Dodon pentru o lună de zile, cine e preşedinte interimar al Republicii Moldova? Finul Candu. În perioada ceea, Filip oricând îşi poate depune demisia şi în câteva zile îl instalezi pe Plahotniuc prim-ministru. Şi când îl instalezi, într-o situaţie extrem de responsabilă, când Dodon urmează să fie demis în ziua de 20 mai, pentru că în cazul ăsta referendumul îl poţi pune doar în ziua alegerilor locale”, a declarat Sergiu Mocanu miercuri, 21 februarie, în emisiunea sa de pe Youtube.

Conform acestui scenariu prezentat de către liderul Antimafie, Dodon va boicota referendumul şi va renunţa la alegerile locale. „Şi ce face Plahotniuc în ziua de 20 mai? Scoate confruntarea geopolitică în Chişinău. Dacă nu-i confruntare geopolitică în Chişinău, nu sunt socialiştii, tocmai e momentul să ne ocupăm de ţevele (spune ironic) ruginite, de canalizare, de evacuarea gunoiului (…) şi atunci, un primar cum este Silvia Radu de ce nu ar fi bun pentru a fi gospodină în casa asta comună, Chişinău”, a adăugat Mocanu. 

Sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *