Ultima oră

(Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase) Țăranu: “Comuniştii din 2015 nu mai sunt cei din 2009”

Potrivit lui Ţăranu, în aceste condiţii, PLDM ar fi pregătit candidatura Nataliei Gherman pentru funcţia de premier în cazul dacă nu se va reuşi constituirea unei alianţe de guvernare cu Partidul Liberal. „Liberal democraţii au decis că în cazul dacă nu este acceptată candidatura lui Leancă, să propună pentru funcţia de premier tot un diplomat de carieră, deoarece se apropie summitul de la Riga, care este unul foarte important pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a precizat Ţăranu, făcând referinţă la surse din cadrul PLDM.

Totodată, Anatol Ţăranu consideră că ignorarea PCRM de către partidele pro-europene ar fi o greşeală fatală. „Comuniştii din 2015 nu mai sunt cei din 2009. Ei nu mai domină scena politică şi au fost puşi de către electorat la respect. Ar fi fost comisă o gafă de neiertat dacă comuniştii ar fi fost împinşi către socialişti şi ar fi fost astfel consolidată stânga”, a declarat analistul.

Directorul „Politicon” consideră că PL s-ar face vinovat de tergiversarea negocierilor pentru formarea alianţei de guvernare. „Liberalii au acumulat voturi insuficiente pentru asemenea pretenţii. Este cunoscut în toată lumea că cei care au acumulat cele mai multe voturi au cuvântul principal, iar cei care au acumulat cele mai puţine voturi trebuie să se mulţumească cu ce le-a rămas”, a conchis Ţăranu.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *