CSI / RusiaExterne

„Niciun acord” nu a fost semnat în timpul vizitei lui Kim Jong-un în Rusia, afirmă Kremlinul

„Niciun acord” nu a fost semnat în timpul vizitei liderului nord-coreean Kim Jong-un în Rusia, care a început marți, 12 septembrie, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de Le Figaro.

„Nu a fost semnat niciun acord și nici nu s-a planificat semnarea vreunuia”, a declarat el jurnaliștilor. Statele Unite suspectează Rusia că vrea să cumpere arme de la Penian pentru conflictul din Ucraina, în timp ce Coreea de Nord este suspectată că vrea să achiziționeze tehnologii pentru programele sale nucleare și de rachete.

Astfel, în timpul întâlnirii lor de miercuri, președintele Rusiei, Vladimir Putin și Kim Jong-un și-au oferit reciproc o pușcă, cadouri considerate simbolice având în vedere temerile occidentale. Vladimir Putin a lăudat „viitoarea consolidare a cooperării” între cele două țări, menționând „perspectivele” de cooperare militară în pofida sancțiunilor internaționale care vizează Penianul din cauza programelor sale nucleare și de rachete.

Joi, 14 septembrie, Kremlinul a confirmat că Vladimir Putin a acceptat „cu plăcere” invitația liderului nord-coreean de a vizita țara sa, fără a preciza însă o dată pentru această călătorie. Vineri dimineață, Kim Jong-un a vizitat fabrici din industria aeronautică, în special cele care produc avioane de luptă, în Extremul Orient rusesc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. „Niciun acord” nu a fost semnat în timpul vizitei liderului nord-coreean Kim Jong-un în Rusia, care a început marți, 12 septembrie, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov
    Doar s-au vorbit intre ei ce si cum !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *