Social

Niciun rezultat! Ignatiev despre negocierile de la OSCE: Nu am rezolvat nicio problemă

După negocierile în formatul 1+1 de la Chișinăul la OSCE, pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitalii Igantiev a declarat că nu s-a ajuns la vreo înțelegere, scrie Realitatea.md.

Potrivit pretinsului ministru de Externe de la Tiraspol, s-a convenit pentru o nouă întâlnire până la sfârșitul anului, dar deja în regiunea separatistă.

„Nu am rezolvat nicio problemă. Detailat am abordat problema importului de medicamente. Or, rezolvarea e foarte simplă. Modelul elaborat de partea moldovenească trebuie doar implementat”, a punctat Ignatiev.

Referindu-se la livrările de energie electrică de către centrala de la Cuciurgan, Ignatiev a precizat că: „Reprezentanții grupului economic cu omologii din Republica Moldova au discutat această problemă. Separat de reprezentanții politici ne-am înțeles să vorbim, pentru ca discuția să fie mai eficientă și productivă”.

Vă amintim că, Centrala de la Cuciurgan a sistat livrările de curent către Republica Moldova după ce Gazprom a redus livrările de gaz. În consecință Chișinăul s-a reorientat către piața din România. Or, prețul mediu de achiziție este de 230 euro MW/h, în timp ce lumina de la Cuciurgan costa 77 USD mW/h.

La începutul lunii octombrie, Gazprom a anunțat că reduce livrările de gaz către Republica Moldova la 5,7 mil. metri cubi/zi, respectiv Chișinăul trimite 2,3 mil. metri cubi în stânga Nistrului, iar restul sunt destinați malului drept.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *