Politică

Nicolae Negru, despre demisia Guvernului Gavrilița: Ideea cu demisia guvernului nu s-ar fi născut în interiorul PAS-ului. Ar fi fost sugerată din afara partidului

Guvernul Gavrilița a fost schimbat din „necesitate politică”, cosideră editorialistul Ziarului Național, Nicolae Negru, iar ideea cu demisia guvernului nu s-ar fi născut în interiorul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„La unele etape, schimbi guvernul din necesitate politică. Guvernul Nataliei Gavrilița are mari probleme de imagine, meritat în unele aspecte, nemeritat în altele. Totodată, este afectată și imaginea Maiei Sandu. Asta cred eu că a determinat necesitatea reconfigurării… Înțeleg că nu e vorba de disensiuni în interiorul PAS, a fost acceptată această idee a schimbării primului ministru, s-a împăcat și Natalia Gavrilița cu soarta. Va rămâne, după cum decurge din declarația ei, în cadrul PAS și, probabil, se va adeveri și zvonul că i s-a pregătit postul de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei”, a menționat Nicolae Negru.

În același context, editorialistul mai spune că această mișcare ar fi fost sugerată din afara partidului.

„Sunt înclinat să cred că e vorba mai degrabă despre o mișcare strategică recomandată de niște consilieri-strategi, decât născută în sânul PAS. PAS și Maia Sandu vor avea de câștigat, dacă noul guvern va comunica mai bine, va include mai mulți profesioniști, ca, de exemplu, Marcel Spatari”, a conchis Negru.

Vă amintim că vineri, 10 februarie, Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *