Actualitate

Nicolae Timofti a avut consultări cu deputații neafiliați conduși Iurie Leancă

La întrevedere, șeful statului a reiterat necesitatea formării unui guvern pro-european, conform opțiunii majoritare a cetățenilor, exprimate la alegerile parlamentare din luna noiembrie 2014.

Membrii grupului Leancă (Nicolae Juravschi și Eugen Carpov) i-au comunicat președintelui Timofti că sunt dispuși să contribuie la restabilirea majorității pro-europene în Parlament.

Realitatea.md notează că este o premieră când șeful statului se consultă cu deputații neafiliați în condițiile în care Constituția Republicii Moldova nu prevede necesitatea consultării șefului statului cu aceștia. Spre exemplu, Nicolae Timofti nu s-a consultat cu Iurie Leancă și Eugen Carpov atunci când l-a desemnat pe Chiril Gaburici spre funcția de premier, dar nici atunci când a fost desemnat Valeriu Streleț.

Secretarul general al Președinției, Ion Păduraru a explicat că „Iurie Leancă se regăsește în viitoarea majoritate parlamentară”. În acest context el a anunțat că la consultări ar putea fi invitați și deputații neafiliați Petru Știrbate și Lidia Lupu.

Ieri, pe 9 noiembrie, șeful statului a avut consultări cu deputații PD, PL și PCRM. PSRM a anunțat că nu va participa la consultări. Liberal-democrații încă nu au hotărât când vor discuta cu șeful statului. 

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *