Eveniment

Nicolae Timofti despre consulatul rusesc de la Tiraspol: Ori consulat, ori trupe de ocupație!

„Deschiderea unui consulat al Rusiei la Tiraspol este imposibilă, până când această țară nu îşi va retrage armatele din stânga Nistrului. Avem o poziţie fermă în acest sens”, a punctat preşedintele, dând de înțeles că acesta este un punct de vedere al întregii guvernări. Şeful statului moldovean a mai declarat că Rusia nu trebuie să „şantajeze" R. Moldova cu gazele naturale pentru a o „forţa” să accepte anumite condiţii. Timofti a subliniat, totuşi, că doreşte relaţii bune cu Rusia şi ca aceste relaţii să contribuie la consolidarea independenţei R. Moldova.

„Sunt şi mă simt preşedintele tuturor, aşa cum am promis la învestirea mea în funcţie. Eu mă strădui să îmi fac obligaţiunile cu respect pentru toţi cetăţenii, indiferent de faptul că ei mă acceptă sau nu. Chiar şi cei care nu mă recunosc, mi se adresează cu dl preşedinte în Parlamentul European”, a declarat în cadrul Clubului de Presă preşedintele Nicolae Timofti. Preşedintele a mai menţionat că nu este pentru o republică prezidenţială şi nu are nevoie de atribuţii suplimentare pentru funcţia pe care o deţine.

„Ştiu că aţi aşteptat să apar la televiziune, dar eu nu vreau să mă dau în spectacol. Trebuie să fiu sigur că sunt corect atunci când răspund la o acuzaţie. Nu îmi place să fac declaraţii pe negândite şi pe urmă să fiu nevoit să îmi cer scuze. În acelaşi timp, consider că un preşedinte nu trebuie să facă show-uri şi să se dea în spectacol”, afirmă Nicolae Timofti, referindu-se la atitudinea sa calmă în privința învinuirilor ce i se aduc.

Valentin Buda

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *