Actualitate

Nicolae Timofti susţine modificarea Constituţiei

„În calitatea mea de garant al Constituţiei, voi veghea asupra respectării principiului de separare a puterilor în stat – un principiu democratic fundamental, fără de care nu am putea vorbi de un veritabil stat de drept. La moment se vorbeşte mult despre imperfecţiunea actualei Constituţii, despre necesitatea modificării ei”, a menţionat Nicolae Timofti în plenul Parlamentului.

Preşedintele ales a spus că reforma constituţională, începută în anul 2000, nu a fost dusă până la capăt şi astăzi Republica Moldova se confruntă cu mai multe probleme grave, care vizează nu doar cele mai importante instituţii în stat, ci şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor.

Nicolae Timofti s-a referit la mecanismul de alegere a şefului statului, la neclarităţile şi neconcordanţele care există la capitolul atribuţii ale principalelor instituţii în stat. „În calitatea mea de preşedinte voi acorda tot suportul pentru perfecţionarea actualului cadru constituţional, astfel încât să nu mai existe niciun fel de blocaje pe viitor, iar prevederile legii supreme să asigure acel cadru eficient, necesar pentru dezvoltarea armonioasă a ţării”, a spus Nicolae Timofti.

Nicolae Timofti a fost ales preşedinte la 16 martie.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *