Social

Nicu Popescu dă asigurări că compania Wizz Air ”va reveni pe piața” din Republica Moldova

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a declarat că autoritățile responsabile vor face tot posibilul ca compania ungurească Wizz Air să revină pe piața din Republica Moldova.

„Sperăm că Guvernul de la Chișinău poate regăsi garanțiile necesare pentru ca Wizz Air să funcționeze în condiții de siguranță”, a menționat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjàrtó, în cadrul unui briefing de presă, pe care l-a susținut miercuri, 24 mai, împreună cu Nicu Popescu.

„R. Moldova va lucra cu autoritățile ungare pentru a accelera momentul în care Wizzair revine în țara noastră. Vom face tot posibilul ca această companie să revină pe piața R. Moldova, astfel încât, cetățenii, oamenii noștri de afaceri și partenerii străini să poată vizita R. Moldova mult mai ușor. Vom discuta modalități concrete de revenire a companiei Wizz Air, inclusiv în contextul în care Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului și ne permite o capacitate mai mare de a discuta și de a promova interesul internațional în discuțiile cu partenerii străini”, a declarat Popescu.

În context, oficialul ungar a spus că pentru Ungaria este important ca Wizz Air să fie prezentă în cât mai multe țări și că își doresc ca această companie aeriană să revină cât mai curând în Moldova.

„Wizz Air este o companie aeriană cu capital maghiar, dar nu deținută de stat. Pentru noi este important ca Wizz Air să fie prezentă în cât mai multe puncte din lume. Ne pare rău că Wizz Air și-a suspendat activitatea în R. Moldova pentru o anumită perioadă, dar ne dorim ca să revină cât de curând. Sperăm că Guvernul de la Chișinău poate regăsi garanțiile necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță necesare pentru Wizz Air. Știu că Wizz Air se bucură să se întoarcă, pentru că pentru această companie activitatea comericală înspre/dinspre Moldova era una profitabilă”, a declarat Péter Szijjàrtó.

De asemenea, Szijjàrtó a declarat că Ungaria va oferi tot sprijinul Republicii Moldova în parcursul aderării la UE.

„Mă bucur că am putut să discutăm despre colaborarea dintre cele două țări și cel mai important mi s-a părut că este susținerea din partea maghiară a eforturilor de aderare a RM la UE. Noi, fiind stat membru, considerăm că elementul cel mai important al politicii UE este Parteneriatul estic. Importanța geopolitică a Parteneriatului estic este mai mare în contextul actual și trebuie să recunoaștem că în perioada recentă UE a slăbit foarte mult. În același timp, parteneriatele externe fortifică UE, motiv pentru care încurajăm statele europene să extindem UE cât mai repede posibil. Ungaria a acordat tot sprijinul posibil RM în intenția de a adera la UE și vă asigur că, și pe viitor, Ungaria va oferi tot sprijinul RM”, a mai declarat ministrul de Externe al Ungariei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *