Social

Nicu Popescu, de Ziua Limbii Române: „Sărbătorim astăzi unul dintre cele mai de preț daruri moștenite de la înaintași. Limba română este parte din noi, parte din identitatea noastră”

Limba română „este oglinda istoriei noastre”, declară ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu. De asemenea, șeful diplomației de la Chișinău îndeamnă „să o îngrijim și să o promovăm”.

„Sărbătorim astăzi unul dintre cele mai de preț daruri moștenite de la înaintași, frumoasa noastră Limbă Română! La Mulți Ani cu ocazia Zilei Limbii Române, o zi în care ne aducem aminte și sărbătorim bogăția și profunzimea acestei limbi minunate. Limbă Română reprezintă mai mult decât cuvinte și fraze – este oglinda istoriei noastre, a culturii noastre și a identității noastre. Ea ne conectează cu strămoșii noștri și cu toți cei care au contribuit la evoluția ei, de-a lungul timpului”, transmite Popescu, scrie Realitatea.md.

Oficialul își dorește ca această zi „să ne amintească de puterea pe care o are cuvântul de a uni oameni și de a transmite emoții profunde”.  Tototodată, Popescu punctează că limba română este „parte din noi, parte din identitatea noastră”.

Vă amintim că pe 31 august, Republica Moldova și România sărbătoresc Ziua Limbii Române. La Chișinău sărbătoarea a fost instituită în 1989, iar la București – în 2011.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *