SocialUE / Nato

Nicu Popescu: „Este mai evident ca niciodată că o Europă mai sigură poate fi realizată prin includerea R. Moldova în marea familie europeană”

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, afirmă că integrarea Republicii Moldova în Uniunii Europene ar fi bine să fie înfăptuită cât mai rapid. În acest sens, spune ministrul, autoritățile de la Chișinău depun eforturi pentru a îndeplini reformele necesare.

Asemenea declarații au fost lansate în cadrul unei discuții în format de videoconferință, cu un grup de experți privind reformele instituționale ale UE, scrie Deschide.md.

„În timpul discuției, am împărtășit viziunea Republicii Moldova cu privire la un bloc comunitar mai extins și reformele instituționale necesare în interiorul UE. Am subliniat importanța accelerării integrării noastre în UE, bazată pe progresele pe care le realizăm în procesul de aderare. Eforturile noastre susținute și reformele pe care le implementăm ne apropie din ce în ce mai mult de acest obiectiv crucial pentru Republica Moldova”, a declarat Nicu Popescu.

De asemenea, el a evidențiat și măsurile pe care le-au luat autoritățile moldave luat pentru a contracara diversele amenințări hibride, care s-au intensificat ca urmare a invaziei brutale a Federației Ruse în Ucraina.

„Este mai evident ca niciodată că o Europă mai sigură poate fi realizată prin includerea Republicii Moldova și a Ucrainei în marea familie europeană”, a mai spus Popescu.

Menționăm, că grupul de experți a fost creat la inițiativa Ministerelor de Externe ale Franței și Germaniei, având ca scop reflectarea asupra viitorului UE, mai ales în contextul extinderii blocului comunitar prin aderarea unor noi state, inclusiv Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ce mai scurt drum este : REUNIFICAREA CELOR DOUA STATE ROMANESTI !
    Precedentul este Germania !
    Daca mai aveti sange ROMANESC in voi faceti acest lucru.
    Restul este o balbaiala fara efecte .
    P.S
    Lasati dracului Transnistria si pe rusofonii de acolo ,sa se ocupe ukrainienii de ei.
    NU AVEM NEVOIE DE TRANSNISTRIA DECAT CA MONEDA DE SCHIMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *