Politică

Nicu Popescu îl „convinge” pe Medvedev, că Bucureștiul nu vrea Unirea: „România este primul stat care a recunoscut independența și suveranitatea noastră”

Nicu Popescu a venit și cu o reacție la declarațiile fostului președinte rus, Dmitrii Medvedev, potrivit căruia Republica Moldova a obținut statut de țară candidată la aderare pentru că se mizează pe o „refacere a României Mari”. Șeful diplomației de la Chișinău califică declarațiile lui Medvedev drept speculații.

„Au fost câteva semnale publice venite din partea Federației Ruse, aceste semnale nu cred că se înscriu în spiritul unei relații corecte. Noi am anunțat că pentru noi parcursul european reprezintă voința societății noastre, relația noastră cu România este una specială. România este primul stat care a recunoscut independența și suveranitatea noastră, ne ajută în parcursul nostru european. Avem legături istorice, avem limbă comună. Aceștia sunt parametrii relației noastre cu România și orice alte speculații nu-și au locul”, a mai spus Nicu Popescu.

Popescu, cu studii la Moscova, este un anti-unionist notoriu

Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. Despre acest lucru a declarat Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, într-un interviu acordat postului de radio ”Эхо Москвы” în toamna anului 2021, în urma vizitei ministrului de Externe la Moscova, în care a vorbit mai detaliat despre starea actuală și perspectivele dezvoltării cooperării între Moldova și Rusia în diverse domenii.

La întrebarea prezentatorului, Alexei Venediktov, “Ce credeți despre unirea Moldovei cu România?”, Nicu Popescu a răspuns: “Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. Noi reieșim din acel mandat politic… Eu nu sînt doar Nicu Popescu, sînt Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, al unui stat independent. România a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova. Și în acest sens, nu există probleme care să afecteze independența Republicii Moldova“. El a mai adăugat că se declară pentru o Moldovă independentă. “Avem un astfel de mandat din partea populației. Și eu, desigur, în acțiunile mele reies din acest mandat”, a menționat șeful Ministerului Afacerilor Externe.

Ministrul pseudo-statului R. Moldova uită căteva detalii, acest stat eșuat n-a controlat niciodată tot teritoriul său, este dependent 100% energetic de Rusia și de banii trimiși de cetățenii români, cu dublă cetățenie din Europa.

Conform declarației de avere, N. Popescu deține active imobiliare de peste 1 milion din euro, aparent câștigați din oferirea de „expertiză” pe problemele R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. De unde stie tipul ca Bucurestiul nu
  doreste UNIREA ????????
  Cand a zis ::::: Bucurestiul , popescu
  s a referit la ambasada rusiei din Bu
  curesti care bineintzeles nu vrea sa a
  uda de UNIRE.
  Dar raspunsul dlui popescu pe de al
  ta parte este foarte potrivit caci es
  te unul cu ESCHIVA. A evitat cu mae
  strie sa spuna ca romanii nu vor Unire
  caci asta ar fi fost o mare minciuna.
  Dam si note bune cand ocazia ni le ofera..

 2. Acest limbric maldavan va sta la loc de „cinste” în paginile negre ale istoriei românilor alături de ilici kgb și alți „iluștri” educați și promovați de maskva. E amiba perfectă, nu reușești să-i găsești nicio urmă de vertebră în toate acțiunile și zicerile sale.

 3. „Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România.” Cel putin o data in viata a spus adevarul!

 4. Observatzi perfidia si duplicitatea politrucilor
  separatisti dela chisinau.. Totzi in cor striçga
  in lume ca ::::::: Poporul maldavan nu vrea
  UNIREA. Dar niciodata EI nu s au prezentat in
  fatza poporului spunand opinia lor cu privire
  la UNIRE. Sau ca unirea este cea mai buna
  solutzie pentru buna starea poporului
  precum si pentru a respecta dreptuerile
  ISTORIEI NATZIONALE.
  Deci implicit EI incita populatzia sa nu
  accepte Unirea ca fiind un pericol ,; nu
  pentru popor ci pentru ei si relatzeiile lor cu
  imperiul rus.

 5. Prima lectie ce ne-au dato Ukrainenii este sa raspunzi Rusiei in felul urmatoru : Conform constitutiei sursa puterii este poporul si indiferent cat de straniu suna doar poporul va decide daca vrea unire cu X sau cu Y ori chiar cu luar-al naiba de Z pentru ca in RM constitutia nu este hartie de WC.

 6. Persoana cu “” lectzia “” .
  Ar trebui sa luatzi lectzii si dela germania
  care a realizat UNIREA fara sa intrebe nici
  un popor. Pentruca poporul din VEST era
  contra unirii cu Estul. Parlamentul a decis
  fara sa intrebe pe nimeni cai poporul ii du
  cea in rapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *