SocialUE / Nato

Nicu Popescu, înaintea summitului de la Vilnius: R. Moldova este angajată pe deplin să reîntoarcă pacea în Europa

Republica Moldova este angajată pe deplin să reîntoarcă pacea în Europa, a declarat șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, înaintea summitului de la Vilnius.

De asemenea, oficialul a mai menționat că țara noastră vrea să consolideze parteneriatele. Potrivit lui, astfel, stabilitatea va fi asigurată pe întreg continentul european, scrie Realitatea.md.

„Să acționăm ca o familie europeană pentru a opri acest război și să reîntoarcem pacea pe continentul european. Moldova este pe deplin angajată să consolideze parteneriatele sale internaționale cu acele țări care lucrează împreună pentru a reîntoarce pacea în Europa, pentru a face Europa mai puternică și bineînțeles NATO este organizația cheie care asigură stabilitatea în Europa și lucrează împreună cu Moldova că să păstreze pacea în țara noastră. Astăzi voi avea un discurs în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de Externe ai țărilor membre NATO. Noi vom căuta modalități pentru a consolida parteneriatele. Noi vom continua să apărăm securitatea Moldovei și să fim un contribuitor al securității pe continentul european”, citează Moldova 1 declarația lui Nicu Popescu.

Vă amintim că la Vilnius, unde are loc summitul NATO, Nicu Popescu va avea mai multe întrevederi cu omologi și oficiali străini. Totodată, se așteaptă ca o parte din declarația finală, adoptată în urma întrunirii, să fie dedicată Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. “Sa fim un contribuitor al securității pe continentul european”. Maswcariciul asta minte cum respira. Cum sa fii tu contribuitor, cand tu ai pe teritoriul tau o armata rusa si inca doua enclave secesioniste ? Pe cine crezi ca minti tu, clovnule ? Tu esti BENEFICIAR, nicidecum contribuitor si tu nu reintorci nici o pace, ca nu depinde de tine, insignifiantule !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *