Politică

Nicu Popescu își îmbrățișează omologul ucrainean. Mesaj la un an de război în Ucraina: „Nu ne putem permite să fim singuri într-o regiune devenită atât de periculoasă”

La un an de război, șeful diplomației de la Chișinău publică o imagine în care își îmbrățișează omologul ucrainean. Oficialul a transmis un mesaj prin care trece în revistă evenimentele care s-au produs de la începutul invaziei Rusiei în țara vecină, scrie Realitatea.md.

De asemenea, Popescu vorbește și despre criza refugiaților, problemele din energetică, provocările hibride și modernizarea sectorului de securitate. El se referă la faptul că Republica Moldova a primit statut de țară candidată pentru aderare la UE.

„Acest an de război de peste graniţă ne-a demonstrat că nu ne putem permite să fim singuri într-o regiune devenită atât de periculoasă. Neutralitatea nu trebuie sa însemne singurătate, indiferență si izolare. Împreună cu partenerii noștri ne modernizăm sectorul de securitate, ca să putem oferi siguranţă cetăţenilor noştri”, susține ministrul de Externe.

Menționăm că mai multe mesaje de solidaritate pentru Ucraina au transmis mai mulți lideri de la Chișinău, inclusiv șefa statului Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Deci RM isi schimba stapanii. Scapa de mama Rusie si trece la servitorii globalisti.Mai rau e ca in locul Transnistriei nu vor mai primii decat facturi .
    Slava Ukraina !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *