CSI / Rusia

Nicu Popescu se laudă la Moscova că „moldovenii nu vor unirea” și că el este pentru „independență”

Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. Despre acest lucru a declarat Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, într-un interviu acordat postului de radio ”Эхо Москвы” în urma vizitei ministrului de Externe la Moscova, în care a vorbit mai detaliat despre starea actuală și perspectivele dezvoltării cooperării între Moldova și Rusia în diverse domenii, transmite Noi.md.

La întrebarea prezentatorului, Alexei Venediktov, "Ce credeți despre unirea Moldovei cu România?", Nicu Popescu a răspuns: "Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. Noi reieșim din acel mandat politic… Eu nu sînt doar Nicu Popescu, sînt Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, al unui stat independent. România a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova. Și în acest sens, nu există probleme care să afecteze independența Republicii Moldova". El a mai adăugat că se declară pentru o Moldovă independentă. "Avem un astfel de mandat din partea populației. Și eu, desigur, în acțiunile mele reies din acest mandat", a menționat șeful Ministerului Afacerilor Externe.

Ministrul pseudo-statului R. Moldova uită căteva detalii, acest stat eșuat n-a controlat niciodată tot teritoriul său, este dependent 100% energetic de Rusia și de banii trimiși de cetățenii români, cu dublă cetățenie din Europa.

Conform declarației de avere, N. Popescu deține active imobiliare de peste 1 milion din euro, aparent câștigați din oferirea de „expertiză” pe problemele R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *