MoldovaSpre UE

Nicu Popescu va prezenta marți la Luxemburg evoluțiile R. Moldova în implementarea celor nouă recomandări ale CE necesare pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, va prezenta marți, 27 iunie, evoluțiile în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene (CE), necesare pentru deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, scrie Ziarul Național.

Progresul R. Moldova pe calea europeană va fi prezentat la Luxemburg, în cadrul Consiliului Afaceri Generale (CAG), alcătuit din miniștri și secretari de stat responsabili de afaceri europene ai tuturor statelor membre ale UE și din oficiali de rang înalt ai blocului comunitar. CAG răspunde de o serie de domenii de politică transsectoriale, printre care se numără extinderea UE și negocierile de aderare.

De asemenea, în timpul vizitei la Luxemburg, efectuată la invitația președinției suedeze a Consiliului UE, Nicu Popescu va avea întrevederi bilaterale cu mai mulți omologi și oficiali ai UE.

Pe 28 iunie, șeful diplomației de la Chișinău va merge la Copenhaga, unde va participa la Conferința dedicată aniversării a 30 de ani de la stabilirea criteriilor de la Copenhaga, potrivit sursei citate.

„Voi susține un discurs despre importanța extinderii Uniunii Europene și voi avea întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt”, și-a prezentat agenda Nicu Popescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *