CSI / RusiaExterne

„Nimic nu i-a oprit”. Rușii au atacat toată regiunea Lugansk. A fost bombardat și un spital

În ultimele 24 de ore, aproape toată regiunea Lugansk din estul Ucrainei a fost vizată, de atacuri de artilerie și cu rachete ale forțelor ruse, potrivit oficialilor regional citați de CNN. Orașul Sieverodonețk a fost aproape devastat în urma atacurilor, fiind bombardat și spitalul, iar o femeie internată acolo a murit.

Serghei Haidai, șeful administrației militare regionale, a declarat că o femeie a murit în urma bombardamentelor care au lovit spitalul din Severodonețk.

„Rușii știau că spitalul nu este gol, erau pacienți, erau medici. Nimic nu i-a oprit. Distrugerile provocate clădirii sunt semnificative. Au fost avariate mai multe etaje”, a adăugat el.

Oficialii ucraineni spun că aproape întreg teritoriul regiunii Lugansk a fost bombardat în ultimele 24 de ore, cele mai puternice atacuri vizând orașelor Rubijne și Lisiceansk, rușii încercând de săptămâni întregi să forțeze capitularea acestora.

În urma atacurilor au fost distruse conductele de gaz către cea mai mare parte a regiunii, gazul fiind furnizat acum în doar șase orașe și sate.

Mikola Khanatov, șeful administrației militare a orașului Popasna, a spus pentru televiziunea ucraineană că există doar trei cuvinte pentru a descrie situația de acolo: groază, tristețe și durere.

„În Popasna au rămas aproximativ 2.000 de oameni. Încercăm să organizăm evacuarea în fiecare zi. Evacuăm în jur de 50 de persoane zilnic. Dar, din păcate, controlăm doar jumătate din oraș, cealaltă jumătate este ocupată”, a spus Khanatov.

Potrivit acestuia, marți seară a fost lovită de un atac aerian o clădire cu 9 etaje, care s-a prăbușit, iar echipale de salvare intervin pentru a căuta eventuale victime.

„Popasna este Armaghedon. Nimic nu funcționează acum acolo: nu există gaz, electricitate sau apă. Nu există medici”, a adăugat Khanatov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *