Război

Noapte de coșmar în Ucraina 14 mai 2023: raid aerian masiv și explozii

În ultimele 24 de ore, Federația Rusă a lansat un alt atac masiv pe teritoriul Ucrainei folosind dronele iraniene Shahed-136/131. Acest lucru a fost raportat astăzi, 14 mai, de către Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit informațiilor clarificate, 18 din cele 23 au fost distruse de apărătorii ucraineni. Aproximativ 50 de clădiri cu mai multe etaje, case particulare, instituții culturale și medicale au fost avariate de explozii. Mai mult de 30 de civili au fost răniți.

În total, inamicul a lansat patru atacuri cu rachete în ultimele 24 de ore. În plus, inamicul a efectuat 79 de lovituri aeriene și 99 de atacuri cu lansatoare multiple de rachete asupra pozițiilor și așezărilor ucrainene. În special, ca urmare a bombardamentelor asupra orașului Kostyantynivka, regiunea Donețk, au fost uciși și răniți civili. Printre aceștia se numără și copii. O casă particulară a fost distrusă, iar patru clădiri cu mai multe etaje și alte infrastructuri civile au fost avariate.

Rușii continuă să își concentreze eforturile principale asupra direcțiilor Liman, Bakhmut, Avdiivka și Mariinsk. În total, 57 de ciocniri au avut loc în aceste sectoare ale frontului în ultimele 24 de ore, Bakhmut și Marinka rămânând în epicentrul ostilităților.

Situația operațională în districtele Volyn și Polessk nu s-a schimbat semnificativ.

Pe direcțiile Seversk și Slobojansk, rușii au efectuat lovituri aeriene în zonele Progress, Mkhi, Semionovka, Novhorod-Siverskyi din regiunea Cernihiv și Budarki din regiunea Harkov. Trupele rusești au tras cu mortiere și artilerie asupra mai multor așezări din regiunile Cernihiv, Sumy și Harkov.

În direcția Kupyansk, inamicul a desfășurat ofensive nereușite în apropiere de Masyutivka, Novoselivske și la periferia estică a orașului Stelmakhivka. Au avut loc lovituri aeriene în apropierea așezărilor Olshana și Kotlyarovka.

Ocupanții ruși nu au desfășurat nicio acțiune ofensivă în direcția Liman în cursul zilei. Ei au efectuat lovituri aeriene în zonele Bilohrovka din regiunea Luhansk și Terny, Verkhnyakamenske și Spornoye din regiunea Donețk.

Inamicul își continuă ofensiva în direcția Bakhmut. Luptele grele pentru Bakhmut continuă. În plus, pe parcursul zilei, inamicul a desfășurat ofensive nereușite în direcția localităților Hryhoriyivka, Bohdanivka, Khromove, Bakhmut și Bila Hora. Federația Rusă a efectuat lovituri aeriene în zonele Vasyutynske, Novomarkovo, Hryhoriyivka, Bakhmut, Ivanivske, Kurdyumovka și Pivnichnoye. Bombardamentele inamice au afectat 12 localități din regiunea Donețk.

În direcția Avdiivka, inamicul a lansat atacuri aeriene în apropiere de Avdiivka.

În direcția Marinka, unități ale Forțelor de Apărare ucrainene au respins numeroase atacuri inamice în apropierea orașului Marinka.

Inamicul nu a desfășurat nicio acțiune ofensivă în direcția Shakhter pe parcursul zilei. Un atac aerian a fost efectuat în apropiere de Prechistovka.

În direcțiile Zaporizhzhia și Kherson, ocupanții se apără. Au fost efectuate lovituri aeriene în apropiere de Burlatskoye, Malinovka, Zatishye, Hulaypole, Malaya Tokma

Sursa UA

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *