Război

Noapte de foc în Ucraina! Odesa atacată de drone și rachete supersonice (FOTO)

În această noapte, regiunea Odesa a fost supusă unui nou atac aerian din partea Federației Ruse. Se știe despre un rănit și distrugerea infrastructurii portuare, relatează Forțele de Apărare din Sud.

Pentru acest atac, rușii au folosit 19 drone de atac Shahed-136/131 și două rachete supersonice Onyx, precum și 12 Kalibr cu traiectorii complexe în diferite zone. Pentru a ataca de pe mare, inamicul a adăugat la purtătorul de rachete de suprafață un submarin din golful Novorossiysk.

Apărătorii ucraineni au reușit să doboare toate cele 19 Shaheds, precum și 11 Kalibr – câte unul deasupra regiunilor Mykolayiv și Kirovograd, iar marea majoritate deasupra regiunii Odessa.

Din nefericire, inamicul a lovit din nou infrastructura portuară.

“Pagube semnificative au fost primite de stația maritimă din Odessa, un incendiu a izbucnit în clădirea hotelului stației, care nu mai funcționează de mai mulți ani. Pompierii l-au eliminat rapid. “Onix a distrus grânarele. Dar oamenii nu au fost răniți”, a raportat armata.

În plus, ca urmare a căderii de moloz a înregistrat pagube și incendii ale clădirilor de depozitare ale uneia dintre întreprinderi și ale unei case private din suburbiile din Odessa. De asemenea, iarba din zonele deschise a luat foc. Incendiul a fost lichidat. Valurile exploziei au doborât ferestrele din mai multe case – o femeie civilă a fost rănită și a primit asistență medicală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *