Cultură

Noaptea Literaturii Europene 2016 la Lisabona

Cea mai populară serată literară lisaboneză va avea loc anul acesta în zona Carmo/Trindade și este deschisă tuturor iubitorilor de litere doritori să descopere, prin intermediul cuvintelor, scriitorii marcanți ai lumii contemporane europene. 

De-a lungul acestei serate inedite vor avea loc sesiuni variate de lectură din opera a 10 scriitori europeni, în interpretarea a 13 actori portughezi. Cu o durată între 10 și 15 minute, sesiunile de lectură se vor repeta din jumătate în jumătate de oră, în intervalul 19.00-24.00, pentru a oferi publicului posibilitatea de a vizita toate spațiile implicate în acest proiect și localizate în selectul cartier Carmo/Trindade.

La invitația ICR Lisabona, poetul Nicolae Prelipceanu va recita din opera sa, alături de celebra actriță portugheză Mónica Calle, în Foaierul Teatrului da Trindade din centrul Lisabonei.

Noaptea Literaturii Europene este o inițiativă a clusterului EUNIC Portugalia, rețeaua institutelor culturale și a câtorva ambasade străine, realizată cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în Portugalia. Intrarea este liberă.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *