Chișinău

Noi alerte cu bombă pe Aeroportul Chișinău, după ce ieri IGP și PCCOCS s-au lăudat că falsul terorist a fost identificat

O nouă alertă cu bombă a fost înregistrată în această dimineață la Aeropportul Internațional Chișinău. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, iar oamenii urmează să fie evacuați. Aceasta este cea de-a doua alertă cu bombă pe Aeroport, după ce una care s-a dovedit a fi falsă a fost înregistrată ieri-seara.

Unu din autorii acestor apeluri a fost identificat, s-a lăudat ieri Inspectoratul General de Poliției, fără a oferi alte detalii.

Oamenii legii spun că, pe parcursul anului 2022, au fost înregistrate 43 de denunțuri false despre amplasarea de obiecte explozive la 207 de obiective. Potrivit poliției, alertele telefonice au fost făcute din interirorul Republicii Moldova, iar cele prin poșta electronică – din străinătate.

IGP anunță că a trimis probele Procuraturii Generale, care conduce urmărirea penală în cazurile de alarme cu bombă.

Codul Penal al Republicii Moldova prevede că persona vinovată de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27.500 până la 42.500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 2 ani.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.