Actualitate

Noi detalii despre avionul dispărut al EgyptAir: Armata egipteană a primit un semnal SOS

(UPDATE 10:10) Avion EgyptAir dispărut: Armata egipteană a primit un semnal SOS de la aeronavă

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineață cu 66 persoane la bord a emis ‘un mesaj SOS’ la ora locală 04:26 (02:26 GMT), care a fost recepționat de unitățile de salvare ale forțelor armate egiptene, a declarat un oficial al companiei aeriene citat de Reuters.

Avionul Airbus 320 a dispărut din spațiul aerian egiptean cu aproape două ore mai devreme, la ora locală 02:30, la circa 280 km de coasta Egiptului, potrivit EgyptAir. Până în prezent nu se cunosc informații cu privire la natura semnalului SOS, precizează Reuters.

Informația este confirmată și de un oficial din cadrul Ministerului Aviației Civile citat de agenția britanică de știri.

Potrivit AFP, care citează un responsabil al EgyptAir, semnalul SOS a fost trimis cu mai puțin de zece minute înainte de dispariția aeronavei de pe radare.

(UPDATE: 09:53) EgyptAir a publicat o listă cu țările din care proveneau cei 56 de pasageri: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, un algerian, un sudanez, un ciadian, doi irakieni, un saudit și un kuweitian.

Guvernul francez a convocat o reuniune ministerială de urgență în această dimineață, la ora 06:30 GMT, pe tema dispariției avionului EgyptAir, a anunțat președinția franceză citată de Reuters.

Potrivit Reuters și AFP, președintele francez a discutat cu omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sissi și cei doi șefi de stat au convenit să coopereze strâns pentru a stabili cât de curând posibil circumstanțele acestei dispariții’, a precizat Palatul Elysée.

‘În acest moment, nicio ipoteză privind cauzele dispariției nu poate fi exclusă’, a afirmat la rândul său prim-ministrul Manuel Valls pentru postul de radio RTL.

‘Suntem în contact strâns cu autoritățile egiptene, atât civile, cât și militare. Autoritățile egiptene au trimis deja echipe de recunoaștere aeriană la fața locului, iar Franța este gata să ajute la căutări dacă autoritățile egiptene o vor solicita, bineînțeles’, a spus prim-ministrul francez.

Zborul MS804, care a dispărut de pe ecranele radar la 30-40 de mile (48 până la 64 km) distanță de coasta nordică a Egiptului, transporta 56 de pasageri, printre care trei copii, precum și șapte membri ai echipajului și trei ofițeri de securitate.

Cei mai mulți dintre pasagerii de la bordul avionului EgyptAir, de pe ruta Paris-Cairo, care a dispărut joi în zori, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane, erau de naționalitate egipteană, a anunțat compania aeriană pe contul său de Twitter, potrivit AFP și Reuters.

Operațiuni de căutare au fost lansate în Marea Mediterană în încercarea de a localiza aparatul.
Contactul radar cu aparatul de zbor s-a pierdut în timp ce avionul se afla ‘la 30 sau 40 de mile (48 sau 64 km) de coasta de nord a Egiptului, a declarat vicepreședintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, pentru CCN, precizând că turnul de control ‘nu a primit niciun apel de alarmă’ din partea echipajului.

Anterior, compania aeriană a scris pe Twitter că avionul a dispărut după ce a pătruns 10 mile în spațiul aerian al Egiptului. Mai multe posturi de televiziune din Egipt au relatat că avionul a dispărut de pe radare la aproximativ 80 de kilometri de coasta Egiptului.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *