Timpul Liber

Noi facem TIMPUL: Vitalie Munteanu

Aici a învățat cea mai frumoasă limbă română, a mers prima dată la pescuit și a prins prima sa știucă, a învățat grădinăritul cu bunicul, a deprins să cioplească în lemn și să facă cele mai bune fuse din salcâm pentru bunica, ca să-i meargă torsul mai ușor. Tot de la bunica de la Slobozia Mare a învățat să gătească mâncare ca la sud – mămăliguța și pâinea lu’ Vitalie sunt de toată lauda, așa spun toți prietenii lui.

A venit în mass-media în 1992, în calitate de curier la Agenția de presă „Moldova press”, deprinzând, mai târziu, dactilografia și machetarea. A fost unul dintre primii designeri din Moldova care a început să pagineze ziarele la computer, pe acele timpuri – mașini neînchipuit de mari. Între anii 1993-1994 a fost machetator la ziarele „Molodioj Moldovî”, „Patria tânără”, „Mesagerul”, trăind, în paralel cu schimbările din țară, una dintre cele mai interesante experiențe din viața sa, descoperind lucruri noi despre design, stil, jurnalistică. În 1994 s-a alăturat echipei ziarului „Flux”, lucrând alături de mai multe generații de jurnaliști consacrați.

L-a urmat pe Constantin Tănase atunci când s-a creat TIMPUL, aducându-și contribuția sa în ceea ce privește designul și stilul ziarului. El este acel care are grijă de ziar – de la paginare la tipar, de aranjarea articolelor în pagină, de mărimea titlurilor, subtitlurilor și a fotografiilor, de colaje și corectură. Munca de designer și secretar de redacție îi aduce o enormă satisfacție profesională, lucru ce-l motivează să creeze în continuare noi numere de ziar.

Vitalie Munteanu: „Jurnalistica îți oferă tot spectrul de emoții, iar evenimentele de zi cu zi – diverse lecții de viață. A fi în mijlocul jurnaliștilor și a evenimentelor e o experiență cu adevărat unică”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *