Bună Dimineața

Noi fără voi și voi fără noi?!

Abia în ultimele luni, după ce a fost demis premierul Filat, parcă-parcă se zărește din nou luminița (europeană) de la capătul tunelului… Dar nu despre asta vreau să scriu, ci despre un lucru mai plăcut: despre noi și voi, adică despre noi, ziariștii, și voi, cititorii. 

…Între noi şi voi, între ziar și cititor există o legătură intimă. Voi, cititorii, alegând un ziar, vă alegeţi un partener de dialog, un tovarăș de viață, un prieten și, poate, un sfătuitor. La rândul său și ziarul simte această legătură intimă și are grijă ca dialogul cu cititorii săi să fie sincer. În acest sens noi, ziariștii, nu putem fără voi, cititorii, la fel și voi, cititorii, nu puteți fără noi.

De obicei, la sfârșit de an, când e în toi campania de abonare, ziarele spun multe cuvinte dulci și frumoase despre cititori, îi îndeamnă pe aceștia să rămână împreună, le organizează concursuri cu premii…

E o dovadă că noi nu putem exista fără voi? De ce? Pentru că noi scriem pentru voi, nu pentru păsările cerului și nici pentru vulpile roșcate de prin coclauri.

Nici voi nu puteți fără noi. De ce? Pentru că TIMPUL intră în fiecare săptămână în casele voastre cu altceva, decât televiziunile și presa care ciugulesc din poala guvernării. TIMPUL v-a adus adevărul în anii regimului comunist, fiind în opoziție cu guvernarea Voronin. TIMPUL a rămas și azi în opoziție cu noua guvernare liberal-democrată, spunându-vă adevăruri pe care alte ziare se tem să le rostească. Aici se cere o precizare: noi NU suntem în opoziție cu țara și cu interesele ei naționale, ci cu politicienii de la guvernare care batjocoresc această țară și pe noi, cetățenii.

Am zis la început că anul 2013 a fost unul zbuciumat: anul 2014 va fi și mai zbuciumat, căci va fi un an electoral. Astfel, în acest an, ca niciodată, noi vom avea nevoie de voi și voi de noi. De ce? Pentru că după Anul Nou, politicienii se vor porni „cu uratul” pe la casele voastre, cerșindu-vă voturile și promițându-vă în schimb, cu multă „dragoste”, viață veșnică și fericită. Noi vă promitem să nu vă lăsăm singuri în fața acestei „dragoste”, să scoatem măștile „urătorilor” și să le arătăm adevărata lor faţă…

Noi şi voi, voi şi noi – ca doi brazi dintr-o tulpină, vorba poetului. Nu vă îndemn să mergeţi la Poştă să vă abonaţi… De ce? Pentru că ştiu că veţi face această faptă frumoasă şi fără îndemnul meu. Pentru că nu există aşa ceva: noi fără voi şi voi fără noi. Noi şi voi suntem o singură fiinţă.

TIMPUL nu este ziarul unei generaţii, ci al tuturor, fiind citit şi de bunici, şi de nepoţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *