ActualitateExterne

Noi inundaţii în Afganistan, 29 de decese

O nouă serie de inundaţii a dus la moartea a 29 de persoane începând de miercuri în Afganistan, ţară pusă deja la încercare de ploile din ultimele săptămâni, care au făcut circa 100 de morţi, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt oficial, informează AFP, potrivit Agerpres.

”Potrivit unor informaţii preliminare (…) 29 de persoane au murit din cauza ploilor şi inundaţiilor, iar şapte au fost rănite”, a anunţat un responsabil al Departamentului pentru gestionarea catastrofelor naturale, Janan Sayeq.

Victimele s-au înregistrat în zece provincii, însă nicio regiune din ţară nu a fost ocolită de precipitaţii, a precizat purtătorul de cuvânt într-o declaraţie video.

O mie de hectare de terenuri agricole au fost inundate, iar 72 de locuinţe, distruse, a adăugat el.

Din 12 aprilie, peste 130 de persoane au murit din cauza inundaţiilor în Afganistan, potrivit bilanţurilor anunţate succesiv de Janan Sayeq.

Circa 25.000 de persoane au primit asistenţă materială şi financiară din partea guvernului şi a unor organizaţii internaţionale în decursul ultimei luni, a precizat el.

Afganistanul, care s-a confruntat cu o iarnă foarte secetoasă ceea ce a determinat o absorbţie mai dificilă a precipitaţiilor în sol, este o ţară foarte vulnerabilă la perturbările climatice.

Această ţară devastată de patru decenii de războaie şi care figurează printre cele mai sărace din lume este una dintre cele mai slab pregătite pentru a face faţă consecinţelor schimbărilor climatice, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *