Moldova

Noi medalii câștigate de sportivii moldoveni susținuți de Edelweiss

  „Avem parte în ultima vreme de multe bucurii de acest gen. După ce în urmă cu câteva zile am fost cu toții emoționați de faptul că sportivul a cărei performanță a fost sprijinită și de Fundația Edelweiss, mă refer la Anatol Cârâcu, medaliatul nostru la haltere, a urcat pe podium la Olimpiada de la Londra, acum avem un nou motiv de satisfacție. Am dorit să sprijinim performanța și încrederea nu ne-a fost înșelată, tinerii pe care Edelweiss i-a sprijinit și acum și în trecut au adus onoare Republicii Moldovei. Noi ne-am propus ca și în continuare să sprijinim performanța pentru că ea aduce țării mari beneficii în special în ceea ce privește reputația peste hotare”, a declarat Aneta Șerbușcă, director executiv al fundației Edelweiss.
Medaliile de aur au fost luate de Iurie Chirilov (Clubul Lion Muay Thai) și Nicolai Ghindă (Clubul Champion Thai Gym), iar medalia de argint a fost ridicată de Victor Curtis (Clubul Lion Muay Thai). La turneul din Tașkent au participat sportivi din peste 20 de țări. Deplasarea sportivilor la Campionatul Asiei a fost susținută financiar de Fundația Edelweiss și de Federația de K-1 Amator din Moldova.

Recent, sportivii moldoveni sprijiniți de fundația Edelweiss au participat şi la Campionatul European din Lituania, de unde s-au întors, de asemenea, cu medalii de aur. K-1 reprezintă un curent global al kickboxing-ului fondat în Tokyo, Japonia de către Kazuyoshi Ishii, fost luptător Kyokushin karate.
D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *