Justiție

Noi percheziții la fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, după eliberarea din arest preventiv. Bănuitul ar fi influențat martorii din dosar

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, după eliberarea acestuia din arest preventiv. Potrivit unui comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCOCS), bănuitul ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ar fi influențat dosarul în care este vizat.

Astfel, oamenii legii au stabilit că inculpatul a comunicat cu martorii din dosarul de escrocherie în care este vizat, cu scopul de a-i constrânge să ascundă și să distrugă probe, transmite Deschide.md.

În urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au ridicat mai multe dispozitive de comunicare, care conțin probe relevante acțiunilor acestuia de intimidare a martorilor.

În acest sens, marți, procurorii au depus la Judecătoria Chișinău, Sediul Ciocana, un demers de înlocuire a arestului la domiciliu în arest preventiv pentru 30 de zile, astfel încât acesta să nu influențeze martorii și să nu împiedice desfășurarea investigațiilor.

Vă amintim că fondatorul companiei, Mihail Șaran, a fost reținut pentru escrocherie de ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS. Potrivit oamenilor legii, acesta ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră produsele companiei.

Anterior, împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului Mihail Șaran au fost depuse 15 plângeri din partea clienților. Printre înșelați se numără și persoane din România, scrie presa de peste Prut. Doar poliția din Iași a primit 100 de plângeri în dosarul în cauză.

Clienții achitau pentru mobilă de bucătărie, care costa cel puțin 6000 de euro, însă nu mai primeau comenzile și nici nu li se mai returnau banii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *