Actualitate

Noi proiecte energetice pentru mai multe instituţii publice

Acest lucru a fost posibil graţie Programului „Energie şi Biomasă”, implementat cu susţinerea Uniunii Europene şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Coordonatorii proiectului dau asigurări că acţiunea va continua, iar în curând şi alte instituţii publice vor beneficia de astfel de sisteme.

Radio Moldova Actualități notează că despre acest lucru au convenit viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmâc şi rezidentul coordonator al ONU şi reprezentant permanent în cadrul PNUD, Dafina Gercheva.

Totodată, cei doi oficiali au discutat şi despre o colaborare mai strânsă la diferite niveluri, astfel ca potenţialul energetic regenerabil în localităţile din ţară să fie valorificat la maxim.

Dafina Gherceva a menţionat că ONU va susţine în continuare proiectele iniţiate, scopul final fiind sporirea cu 15% a potenţialul utilizării energiei regenerabile în clădirile publice.

„Energia din biomasă va asigura în viitor securitatea energetică a Republicii Moldova, astfel ca acesta să nu fie dependentă de factori externi”, a subliniat oficialul.

Sursa: trm

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *