Externe

Noi proteste împotriva reformei pensiilor în Franța, restaurantul preferat al lui Macron a fost incendiat la Paris (VIDEO)

În Franța, protestatarii împotriva creșterii vârstei de pensionare au ieșit din nou în stradă joi în toată țara față de reforma sistemului de pensii promovată de guvern și de președintele Emmanuel Macron.

Sindicatele au anunțat că 400.000 de manifestanți au ieșit în stradă la Paris, față de 450.000 săptămâna trecută. Cifrele autorităților municipale și ale poliției urmează să fie publicate în cursul zilei.

Grupuri radicale din rândul protestatarilor au aruncat cu cocktailuri Molotov în braseria La Rotonde, unul dintre restaurantele preferate ale lui Macron.

Poliția din Paris a raportat ciocniri și 20 de protestatari au fost reținuți.

În timpul demonstrației, protestatarii au vandalizat o sucursală a băncii Crédit Agricole. Poliția a intervenit pentru a stinge incendiile inițiale.

De asemenea, protestatarii au luat cu asalt o clădire de birouri care găzduiește, printre altele, biroul firmei americane de investiții BlackRock. Zeci de protestatari au aprins torțe și au fluierat în interior.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *