Social

Noi scumpiri! Locuitorii din Drochia, Cahul, Leova și Cantemir vor achita mai mult pentru apă și canalizare

Locuitorii din raioanele Drochia, Cahul, Leova și Cantemir vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a plăti factura la serviciile de apă și canalizare. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noile tarife pentru consumul de apă, transmite TV8.

Astfel, potrivit deciziei ANRE, pentru serviciul de alimentare cu apă în Cantemir, oamenii vor achita 25,61 lei pentru un metru cub de apă, cu 8,49 mai mult decât tariful actual de 17,12 lei. Și pentru serviciul de canalizare, oamenii vor fi nevoiți să plătească mai mult cu 7,45 de lei. Noul tarif va fi de 26,53 de bani pentru un metru cub de ape uzate.

Un tarif mai mare vor plăti și locuitorii de la Cahul. Dacă în prezent, tariful la apă este 13,98 lei per metru cub de apă, după decizia ANRE, acesta va crește până la 20,23 lei. Și tariful pentru serviciul de canalizare va crește de la 8,18 lei până la 13,03 lei.

La Drochia, prețul pentru apa potabilă va crește de la 17,31 lei până la 20,84 de lei per metru cub de apă consumat. Pentru serviciul de canalizare, oamenii vor plăti mai mult cu 7,41 lei. Actualul tarif va crește de la 15,21 lei la 22,62 lei pentru un metru cub de apă uzată.

Pentru locuitorii din Leova, ANRE a stabilit un tarif cu 22 de bani mai mare față de cel care este aplicat în prezent. Astfel, prețul va crește de la 16,34 lei la 16,56 lei. Pentru serviciul de canalizare, consumatorii vor achita 10,73 lei, cu 1,14 lei mai mult față de actualul tarif. 

De asemenea, în cadrul ședinței de vineri, membrii ANRE au votat reducerea tarifului cu un ban a serviciului de alimentare cu apă pentru locuitorii din Măgdăcești. Aceștia vor plăti 9,99 lei pentru un metru cub de apă. Pentru serviciul de canalizare, tariful s-a dublat, de la 6 lei la 12,46 pentru un metru cub de apă uzată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *