Social

„Noi suntem „non grata””. Un înalt demnitar rus nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova

Șeful Republicii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnihanov, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Luni dimineața, demnitarul rus a ajuns la Chișinău, însă a fost declarat „persona non grata”. Minnihanov spune că urma să ajungă la Comrat pentru a participa la lucrările primului congres „Prietenia popoarelor 2023”, la invitația deputatului din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Suhodolski, transmite Deschide.md.

„Împreună cu Victor Petrov și Alexandr Suhodolski, care recent au vizitat republica noastră, am preconizat un program vast de activități. Cu regret, autoritățile moldovenești au luat decizia că noi suntem „non grata”, care nu pot vizita această țară. De aceea, cu regret nu vom putea lua parte la congres”, a menționat Rustam Minnihanov înainte de a părăsi Republica Moldova. 

De asemenea, acesta a adresat un mesaj de felicitare găgăuzilor cu ocazia sărbătorilor Sfintelor Paști menționând că cele două popoare sunt înfrățite.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat pentru Deschide.MD că va reveni ulterior cu detalii la acest subiect.

Vă amintim că Victor Petrov este deputat în Adunarea Populară din Găgăuzia și candidat la alegerile bașcanului autonomiei care vor avea aloc pe 30 aprilie. În campania electorală Petrov este susținut de deputatul socialiștii Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, care au ignorat decizia PSRM de a-l susține în acest scrutin pe Grigori Uzun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Mongoloizi respinsi si fugariti cit mai departe de teritoriile noastre ! Ajunge avem destule specimente analfabete si mongoloide in Moldova, care nu vor sa adapteze cerintelor rep. Moldova…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *