Social

Noii membri CSM și-au început de astăzi activitatea

Cei patru magistrați aleși de Adunarea generală a judecătorilor în calitate de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și-au început de marți, 2 mai, activitatea. De asemenea, astăzi, membrii CSM au votat pentru detașarea acestora de la vechile locuri de muncă, comunică MOLDPRES.

Membrii CSM au acceptat și cererile de demisie a unor judecători..

Vineri, 28 aprilie, peste 300 de magistrați care au participat la Adunarea generală a judecătorilor au ales patru membri care îi vor reprezenta în CSM și un membru supleant. Astfel, în lista candidaților pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii au fost incluși judecătorii care au promovat evaluarea în fața Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Urmare a votării, au fost aleși în funcția de membru al CSM magistrații: Vasile Șchiopu de la Judecătoria Ungheni cu 220 voturi, Ioana Chironeț de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru – 215 voturi, Sergiu Caraman de la Judecătoria Criuleni – 185 voturi, Maria Frunze de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru – 158 de voturi. În calitate de membru supleant al Consiliului Superior al Magistraturii a fost aleasă Mitrofan Livia de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru – 148 voturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *