Ultima oră

Noile mituri propagandistice rusești: Occidentul nu are nevoie de Ucraina, Europa este de vina pentru criza refugiaților

În ultima săptămână, mass-media pro-Kremlin s-a concentrat asupra autorităților europene. În ultimele zile, liderii UE au fost invinuiti pentru toate relele în materie de refugiați, inclusiv pentru mortii din Marea Mediterană.

Totodata, comentatori pro-Kremlin au remarcat faptul că „Germania și UE distrug cu cinism Grecia”, trimitand înapoi refugiații, că UE se va prăbuși în curând sub greutatea problemelor asociate cu refugiații. Totdata, propagandistii rusi subiniaza ca principala cauză a prăbușirii UE va fi Angela Merkel.

În ciuda dovezilor că bombardamentele ruse omoara civili in Siria, comentatorii televiziunilor rusesti susțin că SUA și UE absolut nu le pasă cât de mulți arabi sunt uciși în fiecare zi.

De asemenea, observatorii DisinfoReview au observat că mass-media pro-Kremlin s- reorientat si pe Ucraina. Cele mai multe mesaje ale ”formatorilor” de ideii sustineau că SUA și UE sunt deja foarte „obosite de problema ucraineana”.

In plus, propagandiștii ruși nu uita traditionalele amenintari cu războiul nuclear la nivel mondial. Astfel, Igor Korotchenko, redactor-șef al „Apărării Naționale”, a amintit cu amabilitate că „americanii trebuie să înțeleagă că orice operațiune terestra în Siria va duce la un război nuclear la nivel mondial”.
 
Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *