Actualitate

Noile principii ale crizei economiei din stânga Nistrului: Uzinele, fabricile – închise, dar focul veșnic să ardă

Pretinsele autorități din stânga Nistrului au luat mai multe măsuri pentru consumul rațional de gaze urmare a reducerii livrărilor de către Gazprom, transmite Bani.md.

Este vorba de reducerea drastică a consumului de gaz pentru Uzina Metalurgică de la Rîbnița, Combinatul de Ciment, dar și Centrala de la Cuciurgan.

Apa caldă va livrată între orele 18:00 și 21:30.

Încălzirea va fi oprită în clădirile administrative, ministere, secții, case (palate) de cultură, cinematografe, școli gimnazii instituții de învățământ secundar special și superior din orașe și regiuni până la noi ordine. În acest sens, Ministerul Educației prelungește vacanțele școlare până pe 13 noiembrie 2022.

Ținând cont de situația actuală, organele executive ale puterii de stat vor trebui să reducă volumul consumului de gaze și energie electrică cu cel puțin 20% din limitele inițiale. Ca urmare, programul de lucru se schimbă. Acum instituțiile de stat sunt deschise până la ora 16:00.

Deși, au redus consumul de gaz pentru întreprinderi, pretinsele autorități din stânga Nistrului, focul veșnic de la memoriale a fost lăsat să ardă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *