CSI / RusiaInternațional

Nord Stream: Moscova îi convoacă pe ambasadorii Germaniei, Suediei și Danemarcei în legătura cu ”lipsa totală de rezultate”

Ministerul rus de Externe a anunţat joi, 25 mai, că i-a convocat pe ambasadorii Germaniei, Suediei şi Danemarcei pentru a protesta faţă de ceea ce a spus că este ”lipsa totală de rezultate” într-o anchetă pentru a identifica cine a aruncat în aer gazoductele Nord Stream în 2022, relatează Reuters și Agerpres.

Mai multe explozii subacvatice inexplicabile au rupt conductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2 – cea din urmă nou construită care leagă Rusia şi Germania şi trec prin Marea Baltică, în luna septembrie 2022.

Exploziile au avut loc în zonele economice exclusive ale Suediei şi Danemarcei şi ambele ţări afirmă că au fost deliberate, dar încă nu au stabilit cine este responsabil. Cele două ţări şi Germania investighează incidentul.

Ministerul rus de Externe le-a acuzat pe toate într-un comunicat că îşi ”târâie” deliberat picioarele şi încearcă să ascundă cine a fost în spatele exploziilor.

Ministerul s-a declarat nemulţumit de ceea ce a numit natura opacă a investigaţiei şi refuzul de a implica Rusia.

”S-a remarcat că aceste ţări nu sunt interesate să stabilească adevăratele împrejurări ale acestui sabotaj. Dimpotrivă, ele îşi întârzie eforturile şi încearcă să ascundă urmele şi pe adevăraţii autori ai acestei crime în spatele căreia credem că se află ţări binecunoscute”, potrivit comunicatului.

”Nu este o coincidenţă că ”au scăpat” versiuni improbabile (despre ceea ce s-a întâmplat), aruncate în mass-media pentru a încerca să încurce apele”, notează ministerul rus.

Statele Unite şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) au numit incidentul ”un act de sabotaj”. Moscova a dat vina pe Occident. Niciuna dintre părţi nu a furnizat dovezi, aminteşte Reuters.

Ministerul rus a spus că Moscova va continua să încerce să se asigure că Germania, Danemarca şi Suedia efectuează ceea ce a numit o investigaţie obiectivă, de asemenea cu participarea Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *