Actualitate

Norul de fum de la Cernobîl nu se îndreaptă spre MOLDOVA. Care este DIRECȚIA vântului

Meteorologii au calculat direcția vântului pe baza datelor pentru perioada 14-16 aprilie, determinând că norul de fum nu va afecta țara noastră.

„În cursul zilei de marți, 14 aprilie și în prima parte a nopții de 14/15 aprilie, direcția dominantă a vântului va fi dinspre nord către sud, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei, zona Odesa.

Ulterior, din a doua parte a nopții de 14/15 aprilie, circulația aerului se va reorienta și se va realiza predominant dinspre vest către est-sud-est apoi spre nord-est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de îndepartare către estul Ucrainei și apoi spre Rusia”, se arată într-un comunicat ANM.

Incendiul s-a declanșat în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl în 4 aprilie 2020 și s-a extins pe aproximativ 35 hectare. Autoritățile ucrainiene monitorizează radioactivitatea în zona de excludere a CNE Cernobîl și în zonele unde populația a fost strămutată că urmare a accidentului din aprilie 1986.

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, autoritatea română în domeniu, a comunicat că măsurătorile la fața locului nu indică depășiri ale nivelului radiațiilor.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *