Afaceri

Norul vulcanic a închis câteva aeroporturi din Germania

Avioanele de pasageri nu vor putea să aterizeze sau să decoleze astăzi în de pe aeroporturile din Berlin, Hamburg şi Bremen. Din raţiuni de securitate, autorităţile germane au închis spaţiul aerian de deasupra acestor oraşe din cauza norului de cenuşă vulcanică. După cum anunţă Aeroportul Internaţional din Chişinău, cursele la Munchen şi Frankfurt nu vor fi afectate.

În Marea Britanie traficul aerian revine la regim normal, în situaţia în care, ieri, din cauza norilor de cenuşă vulcanică din Islanda, au fost anulate zborururile companiilor British Airways, easyJet şi Aer Lingus. La fel, autorităţile din Danemarca  a anunţat că norul vulcanic islandez nu mai ameninţă spaţiul aerian danez. 

Potrivit serviciului european de supraveghere aeriană Eurocontrol, izbucnirea vulcanului Grimsvotn a determinat anularea a 500 de zboruri din cele 29 mii programate pentru ziua de marţi. E o nimica toată în comparaţie cu haosul din transportul aerian european provocat anul trecut de vulcanul  Eyjafjallajoekull. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *