Economie

Norvegia acordă Moldovei 34 de milioane de euro pentru consolidarea securității energetice

Guvernul Norvegiei este dispus să acorde Republicii Moldova un grant în valoare de 34 de milioane de euro, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru a consolida securitatea energetică a țării noastre.

În acest sens, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre țara noastră și BERD în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”, informează Legislativul în cadrul unui comunicat, transmite Radiomoldova.md.

Astfel, potrivit sursei citate, banii urmează a fi folosiți pentru achiziționarea de gaze naturale și suplinirea stocurilor, precum și pentru diversificarea furnizorilor și surselor de aprovizionare cu resurse energetice.

Menționăm că anterior, Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare au semnat un acord de împrumut, în valoare de 300 de milioane de euro, în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *