Economie

Norvegia va oferi R. Moldova, prin intermediul BERD, un grant în valoare de 35 milioane de euro

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară suplimentară pentru asigurarea securității energetice.

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat, în cadrul ședinței de vineri, avizul consultativ pentru inițierea negocierilor privind modificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”, scrie Jurnal.md.

Respectiv, Guvernul Norvegiei va oferi țării noastre, prin intermediul BERD, un grant în valoare de 35 milioane de euro. De asemnea, Republica Moldova va accesa un împrumut de 35 milioane de euro, acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unor volume de gaze naturale pentru perioada de iarnă de la furnizori de pe piața regională și stocarea acestora în depozitele subterane.

Menționăm că, în 2022, Republica Moldova a semnat Acordul de împrumut cu BERD în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”, care prevede alocarea în două tranșe a 300 de milioane de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *