Educație

Nota 10 din oficiu la două examene de BAC pentru două tinere din Bălți

Printre ei sunt Olga Foca şi Corina Lanovaia, care vor primi nota zece din oficiu la două din cele patru examene. Şi asta pentru că tânăra a înregistrat performanţe deosebite la anumite materii.

Corina Lanovaia învaţă la Liceul "Mihai Eminescu" din Bălţi. Este singura elevă din nordul ţării care a susţinut examenul DALF C1, recunoscut internaţional şi care demonstrează stăpânirea limbii franceze la un nivel foarte înalt. De asemenea, tânăra a obţinut locul III la olimpiada republicană de chimie.

"În franceză sunt multe reguli, este o limbă dificilă la fel ca şi germana, dar este o limbă raţională pe care poţi să o înveţi cu ajutorul logicii. Aveam chiar frică faţă de chimie, deşi o cunosc mai bine decât cere programul şcolar. Emoţiile, frica şi dorinţa continuă de avea note de zece posibil că a avut să-mi facă ceva probleme", a spus Corina.

În aceeaşi clasă şi-a făcut studiile şi Olga Foca. Tânăra a primit nota zece din oficiu la limba franceză şi limba şi literature română. Din toamnă, eleva este aşteptată la Universitatea din Strasbourg.

"Îmi place matematica, am depus documentele la Facultatea de Economie şi am nevoie mai mult de obiectele reale decât de cele umane. Dar limba franceză trebuie să o cunosc pentru că merg în Franţa", a explicat Olga.

Profesorii din liceul “Mihai Eminescu” din Bălţi spun că sunt mulţumiţi de rezultatele discipolilor.

"Doi copii deosebiţi la limba germană şi unul la limba franceză, au susţinut nivelul C1, nivel care nu toţi profesorii pot să-l confirme. O elevă a cofirmat acest lucru. Noi astăzi avem zece elevi, doi la două discipline care au nota zece din oficiu la BAC", a precizat directorul liceului "Mihai Eminescu" din Bălţi, Leonid Amoaşii.

Nota zece, din oficiu, la Bacalaureat o primesc elevii care au obţinut locurile I, II sau III la olimpiada republicană la disciplina respectivă sau medalii la olimpiadele internaţionale de profil. Examenele vor avea loc în perioada 3-21 iunie 2016, în 102 centre. Peste 22 de mii de candidaţi vor susţine 4 probe: limba de instruire, limba străină, disciplina de profil şi una la solicitare.

Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *