Eveniment

(NOU) A început campania electorală?

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă s-a arătat nedumerit la şedinţa de astăzi a Primăriei de apariţia acestor panouri.

"Campania electorală nu a început în mod oficial, şi nu are cum să înceapă, pentru că legea spune altceva, dar aş spune că ceea ce vedem în oraş deja sunt panouri electorale. Noi trebuie să ne continuăm activitatea făcând abstracţie de acest lucru”, a spus Chirtoacă.

Totodată el a afirmat că aceste panouri au fost instalate în mod neautorizat. Radu Blaj, şeful adjunct al Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, a susţinut această afirmaţie, spunând că imaginea nu a fost coordonată cu direcţia arhitectură.

Solicitat de TIMPUL, directorul comercial al agenţiei de publicitate care a instalat panourile, Alex Kaim, a replicat că Direcţia arhitectură spune minciuni. Or, imaginile au primit ştampilele şi semnăturile necesare de la Centrul Naţional de Terminologie şi…Direcţia generală urbanism, arhitectură şi relaţii funciare. Întrebat cine a comandat panourile, directorul agenţiei s-a limitat să spună că este un agent economic.


Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a spus că apariţia acestor panouri nu încalcă legislaţia electorală.
„Partidele politice nu sunt cluburi de dame pentru educaţia copiilor. Ele se ocupă de lupta politică. Orişice partid care doreşte să facă publicitate poate să o facă oricând”, a spus Ciocan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *