Ultima oră

[NOU] Demiteri la „Chişinău – Gaz”

Dosarul fraudelor de la „Chişinău – Gaz” a fost transmis pentru investigare Procuraturii Anticorupţie. Procurorul General, Valeriu Zubco, a dispus, printr-o ordonanţă, retragerea din gestiunea Comisariatului de Poliţie al sectorului Râşcani a cauzei penale privind fraudele de la „Chişinău – Gaz”, prin care atât consumatorii, cât şi agentul economic au fost prejudiciaţi în proporţii deosebit de mari.

Procurorul Anticorupţie a dispus crearea unui grup de urmărire penală, format din procurori şi ofiţeri ai CCCEC. Iar la momentul actual este dispusă revizia economico-financiară în cadrul SRL „Chişinău Gaz” pentru a stabili suma exactă a pagubelor pricinuite.

În acelaşi timp, procurorii audiază funcţionari din cadrul SRL „Chişinău Gaz”, persoanele fizice – beneficiari care au achitat ilegal serviciile comunale pentru gaze naturale şi vor fi stabilite intermediarii implicaţi în această schemă de fraudare.
Procuratura Anticorupţie menţionează că, în calitate de bănuit în acest dosar, figurează contabila întreprinderii, care este cercetată în baza articolului „delapidarea averii străine” din Codul penal.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *