Moldova

[NOU] PL şi MAE au fuzionat. Ghimpu aşteaptă alte partide

Liderul PL, Mihai Ghimpu s-a arătat dispus să accepte şi alte partide apropiate ca valori, precizând că nu va refuza o propunere în acest sens din partea Alianţei "Moldova Noastră" a lui Serafim Urechean. Cu toate acestea, Ghimpu a spus că e puţin probabil ca o nouă fuziune să se producă până la alegerile locale.


Foto: Liviu Dumitru-Ştefan

Analistul politic Anatol Ţăranu consideră că această mişcare pe scena politică este una pozitivă. 

"Se face o consolidare a flancului drept, liberal. Această simplificare aduce un plus de clarificare şi dividende electorale. Nu cred că mai sunt partide politice care ar putea să vină în această zonă, în afară de Partidul Naţional Liberal. Dar în acest caz e vorba mai curând de incompatibilităţi de ordin personal. Este puţin probabil ca dl Ghimpu să accepte condiţiile propuse de dna Pavlicenco", a comentat Anatol Ţăranu. 

Precizăm că, în februarie, liderul PNL, Vitalia Pavlicenco, a propus lui Mihai Ghimpu să fuzioneze cu formaţiunea pe care o conduce şi să accepte denumirea şi simbolurile PNL ca însemne ale noului partid. 
 
Informaţia privind intenţia de fuziune dintre PL şi MAE a apărut în timpul.md pe 19 februarie. Ulterior, Veaceslav Untilă a confirmat acest fapt spunând că planul de fuzionare va fi elaborat de grupurile de lucru formate de trei reprezeanţi ai PL şi trei ai MAE.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *