Finanţe

(NOU) Sechestru pe bunurile materiale ale S.A. Termocom

CET-2 vrea să obţină cu orice preţ datoriile istorice acumulate de S.A. Termocom în perioada 2002-2008. În martie 2011, instanţa de judecată a dispus încasarea imediată de la Termocom a sumei de 252 milioane lei. Astăzi, la şedinţa operativă a Primăriei, directorul Termocom, Mihai Cernei, a informat că la Oficiul Cadastral Teritorial Chişinău a fost depus un titlu executoriu prin care toate bunurile materiale ale întreprinderii sunt supuse sechestrului. Acţiunea a fost întreprinsă în vederea executării deciziei emise de Judecătoria Economică de Circumscripţie Chişinău privind încasarea sumei de 252 milioane lei. 

Astfel, Termocom nu poate înstrăina bunuri, dar nici cumpăra utilaj nou pentru a repara sistemul de termoficare. "Rămâne sub semnul întrebării şi achitarea salariilor pentru luna aprilie", a declarat purtătorul de cuvânt al întreprinderii, Iuliana Boguşevschi. În total e vorba de 57 de bunuri imobile.  Precizăm că edificiului administrativ al întreprinderii nu i s-a aplicat sechestrul.  

Directorul S.A. Termocom. Mihai Cernei a anunţat astăzi că va merge la Ministerul Economiei pentru a discuta situaţia. Purtătorul de cuvânt al S.A.Termocom, Iuliana Boguşevschi, a spus că va fi găsită o soluţie amiabilă ca angajaţii întreprinderii să primească totuşi salariile începând cu data de 10 mai. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *