Actualitate

Noua coaliţie de guvernare ar putea fi anunţată pe 12 ianuarie

Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Dumitru Diacov, după şedinţa de constituire a Parlamentului.

„Nu s-a reușit până astăzi pentru că alții vin cu diferite formule sofisticate. Noi trebuie să decidem asupra coaliției în Parlament și asupra Executivului. Nu avem timp să tărăgănăm. Cred că pe 12-13 ianuarie va fi următoarea ședință și vom anunța coaliția de guvernare”, a declarat Dumitru Diacov.

Președintele de onoare al PDM a mai spus că 12 ianuarie este termenul limită când trebuie decise toate funcțiile în Parlament. „Nu mai avem timp să tărăgănăm, avem nevoie de Executiv, de un buget. Eu sper că imediat după anul nou vom avea o formulă care să fie publică. Le propun liberalilor să participe la consultări cu PCRM. Negocieri nu există între PDM și PCRM, noi avem nevoie de o altfel de guvernare și de o altfel de viziune care este în Moldova. Și PL ar trebui să fie mai constructivi, pentru a nu cere mai mult și a da mai puțin”, a declarat Diacov.

Liderul PLDM, Vladimir Filat a afirmat că regretă că astăzi, în cadrul primei şedinţe a noului Parlament, nu s-a reuşit să fie formată o majoritate parlamentară şi să fie ales preşedintele şi vicepreşedinţii Legislativului. „Este important ca în perioada imediat următoare să continuăm negocierile în vederea constituirii majorităţii parlamentare. Avem timp foarte puţin, până la mijlocul lunii ianuarie”, a declarat Vladimir Filat.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *