Politică

Noua lozincă a lui Filat: ”Moldova fără Ghimpu, Moldova cu Voronin și Dodon!”

Avem motive să presupunem că acesta vrea să provoace alegerile anticipate cu mâinle deputaților din PD. Astfel sâmbătă, după ședința CNP al PLDM Filat a declarat că PLDM „va desemna un alt candidat la funcţia de premier”. Din știrele din presă nu e prea clar ce a avut în vedere fostul premier. Deoarece el oricum nu are dreptul să candideze, ce înseamnă „un alt candidat”? Altul decât Iurie Leancă? Leancă pare a fi singura candidatură din partea PLDM care ar putea fi acceptată și de PD și de „neafiliați”. Orice altă candidatură ar putea fi respinsă ceea ce ar însemna alegeri anticipate.

Faptul că PLDM nu va negocia cu „grupul Ghimpu” (expresia aparține lui Filat), fiindcă nu dorește să aducă la guvernarea „isteria și nebunia lui Ghimpu”, e încă o dovadă că Filat una spune și alta fumează (votează). Amintim cititorului că lozinca ”Un guvern fără Ghimpu” a fost lansată de socialistul Dodon care, precum se știe, primește toate instrucțiunile direct de la Moscova.

Dar mai există încă un argument care ne sugerează că Filat nu se ogoiește și mai pune la cale ceva pentru a provoca anticipatele. El a declarat că „noi vom discuta formarea unei coaliții, care categoric nu va fi AIE 3”. Dacă nu va fi AIE3 atunci ce va fi. Răspunsul a fost dat tot de Filat, aseară la Moldova 1. La întrebarea unui ziarist, dacă în anumite condiții PLDM ar vota împreună cu comuniștii, Filat a răspuns: Da. Pentru a face ordine în țară. Astfel Fiat a recunoscut că în Moldova doar comuniștii pot să instaureze ordinea. Cel care a venit la guvernare cu lozinca „Moldova fără Voronin, Moldova fără comunști”, azi a schimbat macazul și a adoptat o lozincă nouă, „mai europeană”: „Moldova fără Ghimpu, dar cu Voronin și Dodon”.

(Cronicar)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *