Chișinău

Noua parcare a Aeroportului Chișinău – “Cea mai bună construcție a anului 2015”

În cadrul concursului au fost prezentate lucrările a 20 de arhitecți care au fost realizate pe parcursul anului 2015. Câștigător a fost numit arhitectul Igor Tereșenko – autorul proiectului parcării multietajate a Aeroportului Internațional Chișinău.

Reamintim că noua parcare construită pe teritoriul Aeroportului din Chișinău a fost dată în exploatare la data de 17 mai 2015. Aceasta a fost proiectată pentru 800 de mașini și este una dintre cele mai mari parcări din țară. Construcția are 4 niveluri și corespunde celor mai înalte standarde de calitate și confort. Parcarea este dotată cu ascensoare pentru transportul pasagerilor și mărfurilor, precum și cu rampe între niveluri pentru accesul pasagerilor și autovehiculelor.

Pilonii și bordurile sunt izolate cu colțare reflectorizante de cauciuc pentru a evita deteriorarea autovehiculelor. Iar pentru a asigura șoferilor un grad sporit de comoditate, nivelurile parcării au fost vopsite în diferite culori. Totodată , parcarea a fost dotată cu panouri electronice de informare, un sistem performant de monitorizare video, precum și alte echipamente necesare care corespund standardelor europene.

Noua parcare modernă face parte din planul amplu de modernizare și dezvoltare a Aeroportului Internațional Chișinău, realizat în prezent de către compania ˝Avia Invest¨ care a devenit administrator al aeroportului în anul 2013.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *