Externe

Noua vedetă a politicii europene sună mobilizarea naționaliștilor – Eveniment major în pregătirea alegerilor din 2024

În cadrul unui miting planificat pentru 3 decembrie în orașul toscan, liderii partidelor anti-imigrație din Vechiul Continent urmează să-și lanseze campania europeană în fața a 2.000 de oameni. O reuniune care evidențiază diviziunile coaliției de guvernământ din Italia, notează publicația franceză Liberation.

După victoria drepte din Olanda, Matteo Salvini a fost unul dintre primii care i-a transmis un mesaj „prietenului său Geert Wilders”. „În loc de dezordine europeană cu socialiștii la putere, la Florența se va naște pe 3 decembrie o nouă Europă” – declară vicepreședintele Consiliului italian, membru al partidului de dreapta Lega.

3 decembrie este data marelui miting pe care l-a planificat în Toscana, o adunare la care sunt așteptate 2.000 de persoane, printre care și Jordan Bardella. Marine Le Pen a fost anunțată inițial ca participant de presa transalpină, dar Bardella, președintele Adunării Naționale (RN), va fi până la urmă cel care va merge la Florența.

Evenimentul are ca scop lansarea campaniei pentru alegerile europene a coaliției partidelor de dreaptă din Vechiul Continent – Identitate și Democrație. De asemenea, sunt așteptați reprezentanți ai grupurilor politice austriece, germane și portugheze din această parte a spectrului politic. Pentru deputații toscani ai Lega, „întâlnirea din 3 decembrie este un eveniment internațional care, de la Florența, va vorbi întregii Italiei despre un proiect politic pentru Europa, care pune în centru identitatea noastră europeană, valorile noastre și cetățenii noștri”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Bateti si voi alarma, cei de la timpul, strangeti randurile in jurul atamanului vostru tuciuriu si smintitei din senat. Sunteti facuti toti din aceeasi sursa si aveti aceleasi idealuri ca si castigatorii scrutinului olandez.
    Rade harbul de oala sparta – asta vi se potriveste la ceea ce publicati.
    Hai, handrian popescu, cel cu studii academice, precum si cu training-uri prin zimbabwe, coreea de nord, honduras, sterge mesajele ca iti afecteaza cv-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *