Politică

Noul ambasador al R.Moldova în SUA a prezentat scrisoarea de acreditare președintelui Joe Biden. „Statele Unite au fost și vor rămâne un partener de încredere”

Noul ambasador al Republicii Moldova în SUA, Viorel Ursu, a avut o întrevedere cu președintelui american Joe Biden în cadrul căreia a prezentat scrisoarea de acreditare, mulțumind Statelor Unite pentru „pentru sprijinul continuu acordat Moldovei pentru consolidarea instituțiilor democratice, statul de drept, reformele economice din R. Moldova și programele educaționale oferite”, transmite Replicamedia.md.

În răspunsul său, președintele SUA, Joe Biden a menționat că Statele Unite și Republica Moldova au construit un parteneriat puternic bazat pe valori democratice comune.

„Statele Unite și Republica Moldova se bucură de un parteneriat puternic, bazat pe valorile noastre democratice comune, iar sosirea dumneavoastră la Washington vine într-un moment crucial în relația noastră bilaterală în expansiune. Sărbătorirea în acest an a 30 de ani de legături diplomatice este o dovadă a legăturilor dintre cele două națiuni și, cel mai important, a legăturilor dintre popoarele noastre. Lupta Republicii Moldova împotriva corupției și eforturile de a construi o democrație mai incluzivă și mai prosperă au fost o sursă de inspirație în timp ce noi încercăm să avansăm și să combatem corupția în întreaga lume. Statele Unite au fost și vor rămâne un partener de încredere în timp ce R. Moldova își avansează agenda de reformă democratică”, a declarat Biden.

De asemenea, Joe Biden a reiterat că Statele Unite susțin cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional.

„Guvernele noastre au lucrat îndeaproape pentru a aborda impactul umanitar devastator al războiului Rusiei și vom continua să lucrăm împreună pentru a promova pacea și prosperitatea în regiune”, a conchis șeful de stat american.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *