Externe

Noul ambasador SUA a sosit la Chişinău

Noul ambasador al SUA la Chişinău, William Henry Moser, şi-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare în cadrul unei audienţe la viceministrul de externe, Natalia Gherman.  Ea a menţionat că R.Moldova contează în continuare pe sprijinul SUA în procesul de integrare europeană a ţării, de rezolvarea problemei transnistrene şi a confirmat interesul ţării noastre de a fi exlusă de sub incidenţa Amendamentului Jackson-Vanick*.  

William H. Moser a dat asigurări că SUA va susţine în continuare Republica Moldova în avansarea nivelului democraţiei în ţara noastră, dezvoltarea economică, combaterea corupţiei, precum şi reglementarea conflictului transnistrean. 

*Amendamentul Jackson-Vanik (Jackson-Vanik amendament) la Legea privind comerţul cu Statele Unite, care limitează relaţiile comerciale cu ţările blocului socialist, a fost adoptată în 1974, la iniţiativa congresmenilor Henry Jackson şi Charles Vanik. Conform AJV, este interzisă acordarea clauzei naţiunii celei mai favorizate în comerţ, oferirea împrumuturilor de stat şi garanţiilor de împrumuturi ţărilor care încalcă sau restrîng drepturile cetăţenilor săi să emigreze. Amendamentul Jackson-Vanik a fost anulat pentru trei ţări din CSI – Kîrgîzstan, Armenia şi Ucraina, precum şi pentru Georgia.

Referinţe: Senatul american a aprobat candidatura noului ambasador al SUA în R. Moldova

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *